Meer boels
Inloggen Registreren

Boren & Breken

Diamantboren en breekhamers van Boels voor het betere boor- en sloopwerk

Tijdens een verbouwing of bouwproject moet er regelmatig iets worden afgebroken, gesloopt of weggehakt. Bijvoorbeeld een bestaande muur, vloer of tegelwand. Voor het boren, breken of slopen van muren, funderingen of andere oppervlakten kunnen verschillende machines worden gebruikt. Bij Boels kunt u onder meer breekhamers huren, die voor verschillende sloopwerkzaamheden worden ingezet.

Om in beton te kunnen boren heeft een machine de juiste slagkracht nodig en een goede slipkoppeling. Dit in verband met beton staal. Het huren van een boorhamer ligt in dit geval voor de hand. De slagkracht van een slagboormachine is in de regel te laag. Ook heeft de machine een te trage slipkoppeling. Dat maakt hem in de meeste gevallen ongeschikt voor het boren in beton.

Diamantboor huren

Gaten boren met de juiste diamantboor

Niet iedere klus vereist zwaar geschut. Zo kan voor het eenvoudig boren van grote gaten in beton het beste een diamantboor worden gehuurd. Diamantboren zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo wordt voor nat boren een andere boormachine gebruikt, dan wanneer er droog wordt geboord. Nat boren gebeurt met behulp van een diamantboormachine, waarop een waterslang wordt aangesloten. Het water kan worden opgevangen in een zogenaamde slurry-opvang. Het stof dat vrijkomt bij droog boren kan met een bijpassende stofafzuiging worden afgezogen. Droog boren is niet geschikt voor het boren van (grote) gaten in beton, maar uitsluitend in zachte steensoorten. Droog boren in met name baksteen of kalkzandsteen is geen probleem, mits een goede stofafzuiging wordt gebruikt.

Tegels verwijderen met betrouwbaar gereedschap

Een oude tegelvloer verwijderen is niet moeilijk, maar kan wel een tijdrovende klus worden. En dan met name wanneer de vloertegels stevig vastzitten. Het huren van een vloerafbikhamer, die wordt aangedreven met behulp van een elektrocompressor, biedt in dit geval uitkomst. Dit type vloerafbikhamer is uitermate geschikt voor het snel en efficiënt verwijderen van vloertegels, lijm en restanten vloerbedekking. De vloerafbikhamer van Boels is ergonomisch vormgegeven en handig in gebruik. Verschillende beitels zijn net als de diverse luchtslangen los verkrijgbaar. Liggen de plavuizen tegels dicht op de ondervloer, dan krab je de voegen er het beste uit met een multi-tool, waarna de tegels één voor één worden verwijderd.

Voor het snel verwijderen van verschillende type vloerbedekking zoals tegels, parket, tapijt, vinyl, en kurk is het huren van de ride-on vloerstripper een uitstekende oplossing. De machine werkt tot 8 uur op één acculading en is alleen geschikt voor binnengebruik.

Wil de vloer er lastig uit, dan is het huren van een breekhamer die de tegels breekt, een prima optie. Zet bij het slopen altijd een veiligheidsbril op. Verder is het verstandig om bij het opruimen van het restafval handschoenen aan te trekken. De kleine stukjes kunnen namelijk erg scherp zijn. Boels heeft een totaaloplossing voor alle soorten breekwerk. Of het nu gaat om het uitbreken van voegen met een breekhamer van 3 kg tot het emissievrij slopen in de renovatie met een slooprobot.

Vloerafbikhamer huren
Breekhamer huren

Cement- of betonvloer verwijderen met breekhamer

Het verwijderen van een cementvloer of betonvloer kan net als bij het verwijderen van een muur bijna niet handmatig worden gedaan. Voor zulk zwaar werk is het huren van een breekhamer de meest voor de hand liggende oplossing. Met behulp van de breekhamer wordt het beton poreus, breekt het langzaam af en kan het puin worden verwijderd en afgevoerd. Het wapeningsstaal dat in de meeste gevallen in het beton zit gegoten, kan met een slijptol worden doorgeslepen en verwijderd. Omdat er bij deze manier van werken veel stof vrij kan komen, is beton slopen met water een optie. Door het water kan stof niet de lucht in dwarrelen en blijft de ruimte redelijk stofvrij. Uiteraard is het ook belangrijk om ademhalingsbescherming, zoals een stofmasker, te dragen om het inademen van deze stof te voorkomen.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief