Meer boels
Inloggen Registreren

Compressoren

Werken onder druk is geen probleem met de compressoren van Boels

Wie regelmatig klust, weet dat het huren van een compressor uitkomst biedt bij tal van werkzaamheden. Zo kunt u met samengeperste lucht onder andere gereedschap aandrijven, banden oppompen en schilderwerken uitvoeren.

Bij het huren van een compressor is het verstandig om vooraf met een aantal zaken rekening te houden. Voor welk doel de compressor wordt gebruikt, bijvoorbeeld. En voor hoelang. Moet hij olievrij of toch oliegesmeerd zijn? Olievrije compressoren hebben als voordeel dat ze onderhoudsvriendelijk zijn en olievrije lucht uitblazen. Oliegesmeerde compressoren zijn over het algemeen wel duurzamer. Ook maken ze minder geluid. Wordt het een schroefcompressor of toch een zuigercompressor. De zuigercompressor is voor een klusser de meest voor de hand liggende keuze, omdat de machine geschikt is voor algemene toepassingen.

Dieselcompressor huren

Een compressor voor iedere klus!

Wat doet een compressor precies? Een compressor zuigt lucht aan, perst deze samen en stelt hem vervolgens onder hoge druk beschikbaar. Hoe hoger het aanzuigvermogen, hoe sneller de tank bijvult en des te sneller de lucht beschikbaar is. De kracht van de compressor heeft te maken met de luchtdruk in bar en het aantal PK. Hoe hoger deze waardes, hoe krachtiger de compressor. Welke type compressor u nodig heeft is afhankelijk van de klus. Staat er bijvoorbeeld licht of zwaar breekwerk op de planning, dan ligt het voor de hand om een pneumatische breekhamer te huren. De stille luchthamer is uitermate geschikt voor licht sloopwerk van steen, tegels en het slopen van stenen en betonnen muren, maar ook voor bij het wegbreken van allerlei soorten vloeren en het afbikken van stucwerk. Voor de luchthamers zijn diverse beitels los verkrijgbaar.  

Voor verfspuiten is een constante druk heel belangrijk. Nu is het zo dat de druk bij een kleine ketel geleidelijk minder wordt. Niet bepaald ideaal bij verfspuiten, omdat het resultaat mogelijk een ongelijk eindproduct is. Een kleine ketel zorgt er wel voor dat je de compressor gemakkelijk kunt vervoeren en verplaatsen.

Elektrocompressor of dieselcompressor huren?

Een elektrocompressor huurt u voor diverse perslucht toepassingen, zoals spijker- en niet-apparatuur, voegbikhamers of vloerafbikhamers. Gaat u een compressor intensief gebruiken, dan is het belangrijk een exemplaar te kiezen met een grote ketelinhoud. Het waarom, ligt voor de hand. Hoe groter de ketel, hoe langer het duurt tot de ketel onder een minimumdruk komt. Hierdoor slaat de motor minder snel aan om de ketel bij te vullen. Het huren van een dieselcompressor (27m³) gebeurt in de regel bij industriële projecten, bouw, mijnbouw of onshore-boren. De hogedrukcompressor kan worden ingezet bij een kleine klus, maar net zo goed bij een iets groter project.

Elektrocompressor huren
Vloerafbikhamer huren

Huur een vloerafbikhamer op lucht

Het verwijderen van gelijmde vloertegels is niet echt lastig, maar het is wel een zwaar en intensief werkje. Vaak wordt een schop of spade onder de tegels gestoken om ze te verwijderen. Vloertegels die in cement zijn gegoten vragen om een heel andere aanpak. Het verwijderen van dit soort tegels kan alleen met gereedschappen die je hoogstwaarschijnlijk niet in huis hebt liggen, zoals een vloerafbikhamer. Het huren van deze vloerafbikhamer op lucht is dan een prima oplossing. Moeten er voegen uitgekapt worden? Dan is een voegbikhamer de ideale oplossing. Dit is een kleine luchthamer met een speciale voegbeitel. Mensen huren een voegbikhamer vanwege zijn handzame formaat, zijn geringe gewicht en het feit dat er uiterst nauwkeurig mee kan worden gewerkt.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief