Meer boels
Inloggen Registreren

Geotechniek & Veiligheid

Meten is weten! Ga veilig te werk met de Boels Geo & Safety instrumenten

In de bouw en de openbare ruimte is meten een must. Liefst met een zo groot mogelijke precisie. Dat vereist vaak specialistische instrumenten, die niet iedereen permanent paraat heeft. Boels Geo & Safety biedt daarom een zeer ruim palet aan professionele en state-of-the-art meetoplossingen, waarmee u uiterst nauwkeurig en trefzeker meetgegevens kunt inwinnen en registreren. Zowel op het gebied van bouwmeten, landmeten, inspectie & detectie als communicatie zijn onze producten en adviezen erop gericht om u volledig te ontzorgen.

Boels Geo & Safety beschikt over een uniek assortiment aan (roterende) lasers, meetapparatuur, warmtebeeldcamera’s, gaslekdetectoren, total stations, GPS rovers, waterpasinstrumenten, portofoons, CO-, IAO-, lux- vocht- en temperatuurmeters.

Roterende laser huren

Service, support en training

Boels Geo & Safety streeft continu naar verbetering en selecteert dus altijd topmerken met de nieuwste techniek aan boord. Dan weet u zeker dat alles optimaal werkt. Om dat zo te houden, kijken wij elk instrument voor levering grondig na. Ook doen we volgens onderhoudsschema periodieke tests en keuringen. Dat gebeurt in onze centrale serviceafdeling. Om doelmatig met onze apparatuur te kunnen omgaan, verzorgen wij tevens trainingen waar u direct mee aan de slag kunt. Deze trainingen zijn compact, effectief en volledig gericht op uw beroepspraktijk. Loopt u toch een keer vast? Dan staat ons ervaren team van experts voor u klaar met directe telefonische hulp en praktische oplossingen!

Zuiver meten, detecteren en registreren

Het wordt steeds drukker onder de grond. Bij graafwerkzaamheden kunnen kabels en leidingen beschadigen. Dit kan gevaarlijk zijn (denk aan kortsluiting of een gaslek), maar levert ook een behoorlijke kostenpost op. De overlast door uitval van elektriciteit, water, gas of telefoon is vaak enorm. Particulieren en bedrijven die machinale graafwerkzaamheden uitvoeren zijn wettelijk verplicht dit zorgvuldig te doen. Met onze kabelzoekers bent u in staat om ondergrondse kabels nauwkeurig te lokaliseren, te detecteren en te markeren voordat het afgraven begint. In combinatie met de signaalgenerator kunnen ook niet-stroomvoerende kabels en metalen worden getraceerd, de diepte worden uitgelezen en zelfs breuken en verstoppingen worden gelokaliseerd.

Maar er zijn meer plekken waar u geen zicht heeft of zelf niet goed bij kunt. Denk aan riolering, afvoersystemen, spouwmuren en andere holle ruimtes. Wilt u dit soort plekken reinigen of in kaart brengen? Ook hiervoor heeft Boels het juiste instrument. Variërend van rioolveren, rioolcamera’s en eenvoudig bedienbare rioolreinigingsaanhangers tot afsluiters, gootsteenontstoppers, spouwkijkers, een multidetector en een keur aan andere meetapparatuur.

Ook voor bovengronds meten en registreren beschikt Boels over moderne precisie-instrumenten. Zo kunt u met onze roterende lasers snel en nauwkeurig hoogtes overbrengen, vlakheidsmetingen van vloeren en daken uitvoeren, systeemplafonds op hoogte stellen of terreinen en bestrating op hoogte brengen. Verder omvat het assortiment onder meer kruislijnlasers, een theodoliet, digitale en analoge waterpasinstrumenten, veldboeken en professionele Robotic total stations en GPS apparatuur.

Rioollaser huren
Meetapparatuur laten kalibreren

Ook voor onderhoud aan uw eigen apparatuur

Beschikt u zelf over meetapparatuur en wilt u te allen tijde verzekerd zijn van een accurate werking? Ook dan bent u bij Boels Geo & Safety aan het juiste adres. Onze volledig geautoriseerde serviceafdeling – de grootste van Europa met meer dan 40 jaar ervaring – onderhoudt en repareert alle gangbare meetapparatuur van derden snel en vakkundig. Daarbij wordt uw apparatuur altijd volgens de nieuwste normen gekalibreerd. Breng uw apparatuur naar het dichtstbijzijnde Boels-filiaal of maak gebruik van onze unieke haal- en brengservice. We hebben dan direct vervangende apparatuur voor u beschikbaar. Met een gemiddelde doorlooptijd van een week wordt uw instrument weer in perfecte conditie geretourneerd. Uiteraard is onze serviceafdeling ISO 9001:2015-gecertificeerd.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief