Meer boels
Inloggen Registreren

Grondverzet

Bergen werk verzetten met de grondverzetmachines van Boels!

Onder grondverzet of grondwerk worden alle werkzaamheden bedoeld, waarbij zand of aarde worden verplaatst, aangevoerd of afgevoerd. Grondverzet kan het beste worden omschreven als het bouwrijp maken van terrein door het verplaatsen van grond. Het verzetten van grond kan om verschillende redenen nodig zijn. Bij de aanleg van wegen bijvoorbeeld, het verhogen van dijken of bouwwerkzaamheden. Grondverzet komt eigenlijk overal voor. Bij een tanksanering, maar ook wanneer een aannemer een huis met kelder gaat bouwen. Het soort project bepaalt of het nodig is om veel grond aan te voeren of juist af te voeren. Het verzetten van grond kan met verschillende soorten machines, zoals een graafmachine, een wiellaadschop of een schranklader.

Een onbekend terrein kan met behulp van GPS vrij snel in kaart worden gebracht. Dat maakt het voor een grondverzetbedrijf veel gemakkelijker in te schatten, welk materieel en welke materialen nodig zijn en hoeveel tijd het project zal kosten.
Graafmachines met 3D gps-besturing hebben bovendien als voordeel dat er zeer nauwkeurig en snel mee kan worden gegraven.

Schranklader huren

Schranklader huren voor het transport van grond

De schranklader dankt zijn naam aan twee belangrijke toepassingen. Zo wordt de machine gestuurd en voortbewogen door er over de ondergrond mee te ‘schranken’. De 4-wielaandrijving maakt dat de schranklader heel eenvoudig kan manoeuvreren in ruimtes met een korte draaicirkel. Het tweede belangrijke element is het lader-systeem. Dit is te vergelijken met het principe van knikladers en miniladers, waarbij de machines dienst doen als laadmachine. Voor het transporteren van grond, zand en puin is het huren van een schranklader van Boels een prima oplossing. De schranklader van Boels is extra smal en daardoor geschikt voor smalle paden en moeilijk bereikbare plaatsen.

Groot assortiment graafmachines te huur

Een vijver aanleggen is een forse klus. Meestal betekent het een grondige renovatie van de tuin. Vaak moet de bestrating worden aangepast, planten verplaatst of bomen gerooid. Het is hoe dan ook belangrijk om vooraf een planning te maken. De eerste stap is het huren van een graafmachine. Nu brengt het aanleggen van een vijver veel grondverzet met zich mee. Soms kan de uitgegraven grond in de tuin zelf worden verwerkt. Toch blijkt dit vaak niet mogelijk en moet de grond worden afgevoerd. Houd er wel rekening mee, dat uitgegraven zand meer volume heeft dan wanneer het in de grond zit. U graaft dus altijd meer uit dan het volume van de vijver. Zo moet voor een vijver met vijf kubieke meter inhoud ongeveer zeven kubieke meter grond worden afgevoerd.

Het huren van een trilplaat komt niet alleen van pas bij de aanleg van een weg, het apparaat voorkomt ook het verzakken van de tegels in de stoep De kleinste en meest handzame trilplaat van Boels is geschikt voor alle grondwerkzaamheden in de tuin, zoals het aantrillen van grond, stol en zand. De trilplaat kan ook worden gebruikt voor het aantrillen van onder meer warm en koud asfalt. Verder is de machine de ideale partner bij de aanleg van wegen, fietspaden, parkeerplaatsen en opritten. De meest basale trilplaat is een sleeptriller, die alleen vooruit kan. Om het gebruiksgemak te verhogen is er de geschakelde trilplaat, die zowel vooruit als achteruit kan. Voor het aftrillen van straatwerk levert de sleeptriller een mooier resultaat dan de geschakelde trilplaat. Dit heeft vooral te maken met de manier van voortbewegen. Het onbalansgewicht bij een sleeptriller zit namelijk voor in de machine.

Graafmachine huren
Transportband huren

Wanneer een transportband huren?

Het huren van een transportband komt heel goed van pas bij projecten waarbij grote hoeveelheden zand, grond, bouwafval en grondstoffen snel en eenvoudig moet worden verplaatst. Een transportband van Boels klaart zulke klusjes met gemak én in handomdraai. De Boels transportband is stevig en schakelbaar. Uiteraard voldoet de machine aan de strengste veiligheidsnormen en levert hij een hoog rendement. De transportband heeft een gegalvaniseerd stalen frame, met zeer degelijke rubberen band. De transportband kan worden ingezet bij grond- en afbraakwerken en wordt desgewenst geleverd met bokje en vultrechter.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief