Meer boels
Inloggen Registreren

Houtbewerken

Houtbewerken en het huren van de juiste machine

Wilt u een houten vloer beschermen tegen vuil en beschadigingen, dan is het belangrijk hem regelmatig te bewerken. Met of zonder behoud van de originele kleur. Er bestaan grofweg drie soorten houten vloeren, die met lak, beits of olie kunnen worden behandeld: een zachthouten vloer van grenen of vuren planken, een vloer van lamelparket en de parketvloer van massieve (hard)houten stroken.

Nu stelt iedere manier van houtbewerken zijn eigen eisen. Het huren van de juiste machine om de klus te klaren, dat doet u bij Boels.

Parketschuurmachine huren

Welke schuurmachine huren?

Voor het licht opschuren of voorbereiden van grote oppervlakten parket- of plankenvloeren kunt het u beste een roterende vloerschuurmachine huren. Door zijn lage toerental is de vloerschuurmachine heel geschikt voor het fijnere schuurwerk. Met behulp van een parketschuurmachine kunnen heel eenvoudig oneffenheden en oude verflagen worden verwijderd, waardoor verweerde vloerdelen er weer als nieuw uit gaan zien. Ideaal bij het renoveren van oude planken en houten vloeren. Door de expansierol is de kans op schuurfouten bovendien heel klein. De parketschuurmachine kan worden gebruikt in combinatie met papieren stofzakken en luchtrecycler of met een fijnstofafscheider.

Boels-tip: Schuur uw parketvloer grondig blank. Het lijkt misschien een vermoeiend en tijdrovend karweitje, maar het resultaat mag er zijn. Door het schuren van uw parketvloer krijgt het interieur een nieuw uiterlijk en de vloer een tweede kans. Sommige mensen denken dat een verweerde parketvloer niet meer is te herstellen. Het tegendeel is waar. Onder de doffe, bekraste en oude laag zit gewoon weer een nieuw laagje hout. Zeker als er 1 mm of minder vanaf wordt geschuurd.

Een plafond- of wandschuurmachine huren

Staat het schuren van gipsplaten of stucwerkplafonds op uw to-do lijstje, dan is het huren van een wand- of plafondschuurmachine een uitstekend idee. De machine heeft een draaibaar gewricht voor optimale beweeglijkheid en is eenvoudig aan te passen voor plafonds en wanden en het schuren van schuine vlakken. Monteert u de machine op een mobiele werkplaats, dan kost het werken met de wand-/plafondschuurmachine aanzienlijk minder inspanning. De mobiele werkplaats heeft een stabiel frame en is dankzij zijn grote rubberen wielen heel gemakkelijk te verplaatsen. De werkplaats biedt bovendien plek aan een stofafzuiging.

Wand- of plafondschuurmachine huren
Afkortzaag huren

Houten vloer leggen? Afkortzaag huren

Bij het leggen van een houten vloer ontkomt u niet aan het afkorten van bepaalde vloerdelen. Een precies karweitje, dat met de juiste machine moet gebeuren. Het huren van een telescoop- of afkortzaag ligt dan het meest voor de hand. Een telescoopzaag of afkortzaag is uitermate geschikt voor het afkorten van parketvloerdelen tot 270 mm, hout, MDF en triplex. Daarnaast is de zaag voorzien van een 2-punts stofafzuiging.

Boels-tip: Bent u van plan zelf parket of laminaat te leggen, dan is het handig wanneer u zich vooraf laat informeren over de beste legmethode; in de lengte, breedte of diagonaal.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief