Meer boels
Inloggen Registreren

Spoormaterieel

Met Boels Rail Equipment lopen uw spoorwerkzaamheden als een trein

Voor werkzaamheden aan het spoor kunt u niet zonder zeer specialistische machines. Als u of uw onderaannemers die zelf niet of onvoldoende in huis hebben, staat Boels Rail Equipment 24 uur per dag paraat om snel alles te leveren wat u nodig heeft. Want uw project is aan een strakke planning gebonden en moet hoe dan ook op tijd af!

Bij Boels Rail Equipment vindt u een uitgebreid en zeer professioneel machinepark voor alle gangbare spoortypen: NS spoortypen, lightrail (tram/metro) én industriële sporen. Zoekt u direct inzetbare slijpmachines, hoogwerkers, kraag/klemboutmachines, boor/schroefmachines of aangepaste transportmiddelen? Boels Rail Equipment heeft ze voor u klaarstaan. En mochten we ooit iets niet op voorraad hebben, dan schakelen we onze geselecteerde partners in (One Call). Ontzorgen is onze baan en ons vak!

U kunt dag en nacht vertrouwen op ons team van VCA-gecertificeerde specialisten en materiaal van topkwaliteit. Zo weet u zeker dat uw project nooit stil komt te liggen.

Trilstopmachine huren

Gekeurde specialistische machines

Onze kraagschroefmachines zijn ideaal voor het los- en vastdraaien van kraag- en klembouten, van zowel spoor- als tram/ metro banen. Boels Rail Equipment heeft een breed aanbod van deze specialistische machines, waarmee u elke klus gemakkelijk en veilig uitvoert. Daarnaast omvat het machinepark o.a. boorfreesmachines benzine of accu, slagmoeraanzetters benzine, een boormachine dwarsligger voor boren van gaten in houten dwarsliggers, een trekapparatuurset, een verwarmingswagen en een hefunit. Voor het transport van materialen over het spoor zijn er diverse geremde en ongeremde (dip)lorries. En we hebben tal van hulpmiddelen om het werken nog efficiënter te maken, zoals een profielvrije krik, safety fence als valbestendige scheiding tussen railtransport en werknemers, noodlasklemmen, mosterdpotten, handgereedschappen, verbruiksartikelen en railhoogwerkers.

Full service verhuur met professionele support

Als een project érgens gestroomlijnd moet verlopen, is het wel in de railbouw. Daarom gaat de ondersteuning van Boels Rail Equipment veel verder dan alleen de verhuur van topmaterieel. We zijn er voor u tijdens het héle project en denken graag met u mee over de beste en meest efficiënte oplossingen.

Voor ons staat de continuïteit van uw project centraal. Eerst bespreken we met u welke werkzaamheden u precies wilt uitvoeren en geven we u ons advies. In overleg met onze product  manager en het gespecialiseerde raildepot, verzamelen we alle benodigde machines en materieel. Vervolgens leveren we alles zoveel mogelijk in één keer op de werkplek. Dat kan snel, omdat we uw eigen A-merken doorgaans direct paraat hebben. Is er tijdens het werk een storing? Onze 24/7 service lost het direct op. En is het werk klaar? Dan ruimen we alles prompt weer op met het oog op eventuele veiligheidsnormen en inspectie door de opdrachtgever.

Om de veiligheid van uw personeel te waarborgen, zorgen we voor uitstekend onderhouden en tijdig gekeurde machines. Dit doen we uiterst zorgvuldig met veel aandacht voor duurzaamheid en op basis van de gangbare VCA-eisen. Ook selecteren we bij voorkeur machines die mens en milieu ontzien. Zo produceert onze nieuwe trilstopmachine aanzienlijk minder trillingen en hebben we ‘schone’ boorfreesmachines met accu in ons assortiment opgenomen. Verder leveren we onze machines altijd met duidelijke veiligheidssheets en voeren we een range beveiligingsmiddelen voor de werkplek.

 

Kraagboutmachine huren
Raildoorslijper huren

Alles voor het betere slijpwerk

In de railbouw is er bijna geen onderhoud zonder slijpwerk. Onze slijpmachine spoorstaaf vlak is geschikt om stomplassen, loopvlakken, spoorstaafafrondingen en kop- zijvlakken van normale spoorstaven in contour of vlak te slijpen (handmatig). De slijpmachine voor wissels is geschikt voor het slijpen van wisseltongen, punt- en kruisstukken en loopkanten van spoorstaven en wissels. Met de slijpmachine spoorstaaf ontroester kunt u roest van de bovenkant van de spoorstaaf verwijderen voor een goed functionerend elektrisch circuit. De raildoorslijpers benzine zijn bestemd voor het zware werk: het gecontroleerd doorslijpen van spoorstaven. U krijgt hierbij een losse railklem die u op de kop van de spoorstaaf kunt monteren.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief