Meer boels
Inloggen Registreren

Steigers & Trappen

Veilig klussen op hoogte met onze professionele steigers, ladders en trappen

Ze zijn een onmisbaar hulpstuk bij werkzaamheden in en om het huis; steigers, trappen en ladders. Moeten we bij het klussen een stukje de hoogte in, dan kunnen we daar het beste een ladder voor gebruiken. Zoeken we het nog hogerop, bijvoorbeeld wanneer een dakgoot moet worden geschilderd, dan is het huren van een rolsteiger een prima oplossing.

Een rolsteiger bestaat uit één enkele steigertoren op wielen, die vrij verplaatsbaar is langs een gevel. Vanaf 8 meter moet de steiger tijdens werkzaamheden aan de gevel worden bevestigd. In tegenstelling tot een rolsteiger, kan een gevelsteiger niet worden verplaatst. Een gevelsteiger, ook wel een vaste steiger genoemd, wordt ingezet op het moment dat er obstakels op de grond en/of aan de gevel aanwezig zijn. Maar ook wanneer toegangen vrij moeten blijven en/of de steiger op de openbare weg staat.

Ladder huren

Reformladder huren: de ideale combinatieladder

Reform-/opsteekladders zijn zogenaamde combinatieladders. De reformladder kan nog het beste worden gezien als combinatie tussen een ladder en een trap. Ze zijn licht van gewicht en daardoor geschikt voor uiteenlopende en intensieve en professionele werkzaamheden. Het zijn niet alleen de thuisklussers, maar ook professionals die een reformladder huren. Reform- of opsteekladders kunnen tegen de muur worden gezet om bijvoorbeeld de dakgoten te reinigen, maar worden ook vrijstaand gebruikt. Om zijdelings kantelen te voorkomen, heeft de ladder een verbrede basis. De reformladder blinkt uit in veelzijdigheid en dat maakt hem uitermate geschikt voor allerlei klussen in en om het huis.

Rolsteiger of kamersteiger huren?

Mensen die een rolsteiger huren doen dit om hem buiten te gebruiken. Voor werkzaamheden die binnen plaatsvinden is het huren van een kamersteiger in de meeste gevallen voldoende. Rolsteigers zijn speciaal gemaakt om op grote hoogte te werken. Dankzij de zwenkwielen met spindel kan de rolsteiger ook op ongelijke ondergronden worden geplaatst. Naast verschillen zijn er ook overeenkomsten tussen deze twee type steigers. Zo worden dezelfde maatvoeringen gehanteerd en zijn de onderdelen van een rolsteiger vaak ook bruikbaar bij een kamersteiger.

Rolsteigers zijn vergeleken met vaste steigers kleiner en van lichter materiaal gemaakt, aluminium in plaats van staal. Ander bijkomend voordeel is dat rolsteigers zogenaamde systeemsteigers zijn. Dit maakt dat ze eenvoudig kunnen worden opgebouwd.

Met zijn veilige, stabiele en verrijdbare werkvloer is de kamersteiger uitermate geschikt voor het uitvoeren van al klussen in en rond het huis. Denk maar aan onderhoud-, montage-, installatie- en schilderwerkzaamheden.

Het opbouwen van de kant- en klare kamersteiger gaat over het algemeen stukken sneller dan bij een rolsteiger. Uitzondering op de regel is de Mi Tower van Boels. Het in elkaar zetten van deze 1-persoons rolsteiger kan namelijk door één persoon worden gedaan. De Mi Tower wordt als compleet systeem geleverd in een trolly. Dat maakt het transporteren ervan in liften, door deurposten en in gangpaden supereenvoudig. Het huren van dit type rolsteiger gebeurt heel veel door ZZP'ers, waaronder monteurs, elektriciens en schilders.

Rolsteiger huren
Daksteiger huren

Veilig het dak op met een daksteiger

Het huren van een daksteiger biedt uitkomst wanneer er op een veilige manier werkzaamheden op het dak moeten worden uitgevoerd. De daksteiger zorgt voor een veilige, horizontale werkplek bij bouw-, onderhoud- en reparatiewerkzaamheden op de nok van een dak. Bijvoorbeeld bij het werken aan een schoorsteen. Door de verstelbare console kan vrijwel elke gradenhoek van het dak worden gemaakt. Het opbouwen van de daksteiger gaat dankzij het geringe aantal onderdelen snel en eenvoudig. Voor een veilige opbouw en het betreden van een daksteiger, wordt aangeraden aan iedere zijde dakladders en een dakrandbeveiliging te gebruiken.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief