Meer boels
Inloggen Registreren
09 juli 2018

Boels Rental heeft sinds kort als enige verhuurder van machines en gereedschappen de kogelstraalmachine (230V) in haar assortiment.

“We kregen regelmatig een aanvraag voor het verwijderen van lijnen in fabriekshallen en magazijnen. De producent die de verf en spuitinstallaties verkoopt, had voor het simpel wegwerken geen pasklare oplossing”, vertelt Productmanager Concrete Care Raymond de Groot. “Met de kogelstraalmachine bleek het wel te kunnen.”

Kogelstralen is een bijzonder doeltreffende manier om cementmelk, verf, oude coatings, vuil en andere verontreinigingen van een betonnen vloer te verwijderen. Bovendien zorgt kogelstralen voor een betere binding met elk type coatingsysteem.

“Bij kogelstralen worden duizenden straalkogeltjes afgeschoten, die de bovenste laag van het oppervlak en eventuele verontreinigingen verwijderen. Een kogelstraalmachine wordt al naargelang de lijndikte ingesteld op 100, 130 of 200 millimeter werkbreedte.”

Vuildeeltjes en stof worden in de kogelstraalmachine afgescheiden en gaan naar de stofafzuiging, de straalkogels komen terug. Dankzij de gesloten circulatie, het uitgebreide filtersysteem en het ontbreken van chemische reinigingsproducten, is het gebruik van een kogelstraalmachine stofvrij en milieuvriendelijk. Omdat er geen stof in de ruimte komt, kan de inventaris gewoon kan blijven staan.

De kogelstraalmachine is breed inzetbaar en kan tot 50 mm langs de muur stralen. De machine kan eenvoudig worden vervoerd en is opvallend gemakkelijk in gebruik. Verder heeft de machine in combinatie met de juiste stofzuiger  (11165) een gesloten stofvrij systeem.
Er zijn verschillende type straalkogels, voor een grover of fijner resultaat. De kogelstraalmachines worden verhuurd via Boels betonspecialisatiefilialen. Daar kunnen klanten ook terecht voor een deskundige instructie begeleiding en advies door een van onze betonspecialisten.

Meer informatie kan ook worden ingewonnen bij onze betonspecialisatiefilialen of via 070-23 23 24 (€ 0,30 p.m.).

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief