Meer boels
Inloggen Registreren

Boels speelt wendbaar in op een duurzaam morgen

Allereerst is duurzaamheid de kern van verhuur door het zo efficiënt mogelijk gebruik van materialen en grondstoffen. Boels maakt gebruikt van state of the art machines welke aangeduid zijn met ons eigen Boels evolution label. Dit label staat voor gering energieverbruik en veiligheid. Door de optimale benutting van machines door het verhuur concept, delen is het nieuwe hebben, maakt Boels als toekomstgerichte organisatie keuzes met respect voor mens en milieu. Als beeldbepalende verhuurder doen we er alles aan om MVO in alle aspecten van onze bedrijfsvoering door te voeren. Vandaar ook de keuze van ISO 9001 bij onze specialismen. Het Boels Managementsysteem is conform de ISO 9001 ingericht.

Onderstaand de MVO aspecten toegelicht en verder onderverdeeld in people en planet.

PEOPLE

Boels wil de beste medewerkers vinden, binden, boeien en laten ontwikkelen. Daarbij staat veiligheid centraal binnen de bedrijfsvoering. Zo is Boels sinds een aantal jaren volledig VCA* gecertificeerd en is veiligheid opgenomen als belangrijke kernwaarde. Boels leent immers haar mensen van het thuisfront. Het verbeteren van de werkomgeving, het uitbreiden van veiligheidsprocedures, het opleiden van medewerkers en het stimuleren van positief veiligheidsgedrag staan bij Boels hoog in het vaandel. Door deze maatregelen zijn het aantal onveilige situaties en incidenten (verzuim/ schade) de afgelopen jaren gedaald.

Ontwikkeling medewerkers

Boels is een gerenommeerd stage en afstudeer bedrijf voor onder andere heftruck en IPAF hoogwerker opleidingen. Hierdoor hebben wij intern de mogelijkheid om onze medewerkers op te leiden, te trainen en tevens bij te scholen op zowel het (veilig) gebruik en onderhoud van machines en gereedschap.

Vitaliteit medewerkers

Boels biedt zijn medewerkers de mogelijkheid om met korting te sporten bij Basic Fit. Boels wil namelijk zijn medewerkers fit en vitaal houden door het aanbod van fitness abonnementen maar ook deelname aan “Ontspanning door sport (ODS)”. Dit is een organisatie die zich in de regio Limburg inzet voor sport, beweging en ontspanning. Het doel is het beoefenen en stimuleren van sport bij de medewerkers. Ook heeft ODS contracten met diverse sportaanbieders die landelijk ODS lidmaatschappen aanbieden. Maar ook deelname aan diverse sportieve evenementen voor de medewerkers en hun hele gezin. Boels zorgt door dit aanbod van activiteiten niet alleen voor de vitaliteit van medewerkers maar ook voor hun gezin (maatschappij). Daarnaast organiseert de CFO van Boels een wekelijkse fietstour. Medewerkers kunnen zich opgeven om op zondag te gaan fietsen. Daarnaast kunnen de medewerkers zich opgeven voor verschillende amateur klassiekers. Buiten de eigen medewerkers sponsort Boels ook de dames wielerploeg Boels – Dolmans. Boels wil daarmee de sport en maatschappij stimuleren.

Naast vitaliteit richt Boels zich ook op het inzetten van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit geldt voor zowel intern als extern. Denk hierbij bijvoorbeeld aan EMMA schoenen en Vixia, waar Boels een partnership mee is aangegaan.

PLANET

In plaats van dingen doen doet Boels dingen goed. Boels timmert aan een verdere verduurzaming van de maatschappij. Dit doet Boels door de afzet van zijn producten en activiteiten verder te verduurzamen (vb; wagenpark, panden, equipment), het continue verbeteren van milieuprestaties en het reduceren van de milieubelasting. Zo zal er blijvend geïnvesteerd worden in de nieuwste technologieën om onder andere het energieverbruik, emissies en de geluidsproductie van het materieel en van de vestigingen continue te minimaliseren. Gekozen is daarom voor het energiemanagement systeem ISO 50001 welke zich specifiek richt op het inzichtelijk hebben van het energieverbruik van de organisatie zelf en het minimaliseren hiervan. Dit op basis van een gedetailleerd inzicht in het energieverbruik en het gebruik ervan. Naar aanleiding van dit gedetailleerde overzicht energieverbruik is Boels ook in het bezit van een CO2 footprint certificaat. De kern van CO2 reductie binnen Boels is het investeren in duurzame panden. Daarentegen zorgt Boels door een uitgebreid filialen netwerk voor minder transport en daarmee minder Co2 uitstoot. Boels is ook een STEK gecertificeerde installateur. STEK-gecertificeerde ondernemingen staan voor kwaliteit, duurzaamheid op het gebied van koeltechniek.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief