Meer boels
Inloggen Registreren

Showcases

Krachtige oplossing voor instant koude probleem

Een groot bedrijf nam afgelopen winter contact op met Boels One Call met de vraag of Boels kon helpen met het verwarmen van het bedrijfsgebouw. De vaste verwarming bleek uitgevallen en een tijdelijke oplossing was dringend gewenst.

Groot onderhoud aan sluiscomplex

Aan het Twentekanaal dat van Eefde - bij Zutphen - via Hengelo naar Enschede loopt, wordt momenteel hard gewerkt aan de versterking van bruggen en het onderhoud van sluizen en gemalen.

Duurzaam Graz is klaar voor een groene toekomst

In een tijd waarin we de gevolgen van klimaatverandering steeds vaker aan den lijve ondervinden, zijn duurzame initiatieven meer dan ooit van belang. Helios is hiervan een goed voorbeeld. Dit Oostenrijkse project – uniek voor Europa – combineert warmte afkomstig van zonne-energie en stortgas met een grote opslag. Een omvangrijke klus, waarvoor onder andere een grootschalige installatie voor thermische zonne-energie met 2.000 m2 aan zonnepanelen gebouwd wordt. De gewonnen energie gaat rechtstreeks naar het stadsverwarmingsnet van Graz.

be-MINE

De mijnsite van Beringen (België) is met 100.000 m2 de grootste industriële erfgoedsite van Vlaanderen. Onder de noemer be-MINE wordt 32 hectare herontwikkeld tot een gebied waarin wonen, werken, winkelen en recreëren samenkomen. De bouwbedrijven Van Roey Groep en Democo richtten speciaal voor het tien jaar durende project de handelsvereniging THV Mijnbouw op. 

Nieuwbouw appartementencomplex in Valkenswaard (NL)

Voor de nieuwbouw van een modern appartementencomplex in het Brabantse Valkenswaard waren onder meer boilers nodig voor het snel en effectief drogen van de beton- en dekvloeren. Het volledige complex bestaat in totaal uit achtendertig appartementen. In zes ervan zijn de vloeren reeds gedroogd, met behulp van drie mobiele boilers van 22 kW. De uitvoerder van het project, Bots Bouwgroep, wist dan ook op welke gespecialiseerde partij hij kon vertrouwen: zijn betrouwbare partner Boels Rental.

Inzet Boels-materieel bij ombouw supermarkten

Voor de ombouw van supermarkten zet aannemersbedrijf Fried van de Laar het materieel in van zijn vaste verhuurleverancier: Boels Rental.

Inschuiven en aansluiten Noorderbrug in Maastricht

In augustus 2017 werd in Maastricht (Nederland) de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug aangesloten op de bestaande brug. De uitvoerder van dit project, Strukton Civiel Projecten B.V., heeft met behulp van Boels Rental materieel ervoor gezorgd dat de imposante operatie binnen twee weken werd afgerond.

Boels verlicht werkzaamheden in Westerscheldetunnel

In de nacht van dinsdag 30 mei op woensdag 31 mei 2017 werd de Westerscheldetunnel (Nederland) volledig afgesloten voor het verkeer in het kader van jaarlijks onderhoud en renovatiewerkzaamheden. Tijd was een belangrijke factor: Westerscheldetunnel Maintenance had slechts zes uur om de klus te klaren. Pittig? Ja, maar niet onhaalbaar. Met behulp van het materieel en de logistieke planning van Boels Rental werd het gewenste resultaat binnen de deadline bereikt.

Een project volgens het spoorboekje

De renovatie en vernieuwing van alle perrons van het treinstation Venlo-Blerick (Nederland) was gebonden aan een strakke deadline en strenge voorwaarden. De klant, Knipscheer Rail-Infra B.V., had dan ook een verhuurleverancier nodig die onder hoge tijdsdruk optimaal kon presteren.

Klus van formaat vraagt om perfecte afstemming

Het is letterlijk en figuurlijk een klus van formaat. De renovatie van het 12 verdiepingen tellende Koopmans gebouw in Tilburg. Het karakteristieke bouwwerk, al jaren de entree van de Tilburg University, gaat aan de binnenkant volledig op de schop.

Boiler-opstelling beste oplossing om Corendon Village Hotel te verwarmen

Bij knooppunt Badhoevedorp tegenover Schiphol wordt het voormalige kantoor van Sony volledig gestript en getransformeerd tot het moderne 4-sterren Corendon Village Hotel. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het hoofdgebouw Plaza. Hoofduitvoerder Ton Wensink vroeg Boels Climate Control om mee te denken over de verwarming van het gebouw tijdens de afbouwwerkzaamheden: “Boels heeft het professioneel aangepakt. De boiler-opstelling die ze hebben geadviseerd, was in deze situatie gewoon de beste oplossing.”

Opknappen Zeelandbrug

Van de 54 pijlers aan de onderzijde van de ruim vijf kilometer lange Zeelandbrug - sinds 2015 een Rijksmonument - hebben er 33 afgelopen jaar een nieuwe lik verf gekregen. De resterende 21 pijlers worden in 2019 onder handen genomen. De immense verfklus werd in drie maanden geklaard door een speciaal team van aannemersbedrijf Gebr. Van Kessel, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels.

Transformatie voormalige locomotiefhal

Het wordt als één van de meest prestigieuze projecten van Tilburg beschouwd, de transformatie van de voormalige locomotiefhal achter het centraal station. “Het geeft de stad als het ware een stukje geschiedenis terug”, vertelt Boels area-accountmanager Nick Welten enthousiast. “Net dat maakte deze opdracht zo speciaal. Dat was overigens ook de samenwerking met hoofdaannemer BINX Smartility, een echt partnership.”

Extreme temperaturen geen spelbreker tijdens opbouw dankzij expertise

Nature One, Europa’s grootste openlucht muziekfestival op het gebied van elektronische dansmuziek in het Duitse Kastellaun, mag ieder jaar rekenen op tienduizenden enthousiaste bezoekers. Afgelopen editie werden zij getrakteerd op een indrukwekkende laser- en lichtshow, 350 acts op 23 podia en een muur van geluid. Overnachten kon op de enorme camping nabij het festivalterrein.

Zeven kilometer aan hekwerk

Afgelopen jaar werd uitgebreid stilgestaan bij de oprichting van de republiek Tsjechoslowakije, in 2018 precies 100 jaar geleden. Eén van de festiviteiten waren de NATO Dagen in Ostrava in september. Ostrava is met ruim 296.000 inwoners de op twee na grootste stad van Tsjechië.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief