Meer boels
Inloggen Registreren

Specialistisch betonzaagwerk voor renovatie Kennedytunnel

3 kilometer betonzaagwerk in slechts 100 uur tijd

Wanneer er in korte tijd veel betonzaagwerk verricht moet worden, zijn planning, voldoende personeel én geschikt materieel van essentieel belang. In de Kennedytunnel van Antwerpen naar Gent, werd JNS Betonboringen ingezet door Besix voor specialistisch betonzaagwerk. De spoorwegtunnel wordt gerenoveerd en over een lengte van maar liefst 3 km moesten de kabelgoten worden vervangen. JNS Betonboringen zaagde deze kabelgoten af in 20 cm dik beton. Naast de acht eigen wandzagen zette de specialist in betonboringen nog eens negen extra wandzagen in via Boels Rental om deze enorme klus te klaren.

Over het project
In twee jaar tijd groeide JNS Betonboringen uit van een eenmanszaak, naar het grootste boor- en zaagbedrijf van België, met inmiddels 40 medewerkers. Jo Vanaerdewegh, algemeen directeur van JNS Betonboringen: “We werken op de grootste projecten voor grote aannemers, maar ook voor particulieren. Het project in de Kennedytunnel voerden we uit in opdracht van Besix. In slechts 100 uur tijd moesten we kabelgoten afzagen in 20 cm dik beton over een lengte van 3 km. Om dit omvangrijke project in de beschikbare tijd af te ronden, is er twee weekenden lang 50 uur achter elkaar doorgewerkt. Een extra uitdaging vormde de spoorrails in de tunnel, waardoor transport van mensen, machines en materiaal alleen mogelijk was middels wagons. Dankzij voldoende personeel én voldoende geschikt materiaal, hebben we het project succesvol kunnen afronden.” 

Over de samenwerking
Ondanks het eigen materiaal, vragen specifieke en vooral omvangrijke projecten ook voor JNS Betonboringen om de inzet van extra materiaal en machines. Jo Vanaerdewegh: “Voor de Kennedytunnel huurden we bij Boels negen extra wandzagen in. We werken regelmatig samen met Boels vanwege het uitgebreide assortiment met ruime keuze uit professioneel materiaal dat voor onze klussen noodzakelijk is.” Om door het beton met een dikte van 20 cm heen te kunnen zagen, zette JNS Betonboringen de krachtige hoogfrequente wandzaag op rails van Husqvarna in. Deze zaag is perfect voor zaagwerken in baksteen en gewapend beton.

Boels Concrete Care
Onze afdeling Concrete Care is een nieuwe gespecialiseerde afdeling met het nieuwste materiaal en de meest geschikte machines voor de bewerking van beton. Of het nu gaat om het breken, boren, opruwen, schuren, slijpen, strippen of schoonmaken van beton. Naast een uitgebreid aanbod specialisatiemachines, delen we ook onze kennis en expertise over de toepassingen en het gebruik van de machines. Jo Vanaerdewegh: “We hebben goed contact met Raymond de Groot, Productmanager concrete Care en Depotmanager van Boels Aalst en Dendermonde. Hij voorziet ons van het juiste advies én zorgt ervoor dat we altijd snel over de juiste machines kunnen beschikken.”

Welk specialisme van Boels was actief tijdens dit project?

  • Boels Concrete Care biedt alle oplossingen voor beton- en vloeronderhoudswerkzaamhed

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief