Meer boels
Inloggen Registreren

Herontwikkeling van voormalig mijngebied

be-MINE

De mijnsite van Beringen (België) is met 100.000 m2 de grootste industriële erfgoedsite van Vlaanderen. Onder de noemer be-MINE wordt 32 hectare herontwikkeld tot een gebied waarin wonen, werken, winkelen en recreëren samenkomen. De bouwbedrijven Van Roey Groep en Democo richtten speciaal voor het tien jaar durende project de handelsvereniging THV Mijnbouw op. 

Internationale vastgoedprijs 

Van alle overgebleven mijngebieden in Belgisch Limburg is dat van Beringen het enige waarvan het industriële hart bewaard is gebleven. Bij de ontwikkeling van be-MINE is naast nieuwbouw dan ook veel aandacht voor renovatie en restauratie van bestaande gebouwen. De wijze waarop in Beringen alles samen wordt gebracht, is zó bijzonder dat be-MINE in 2017 in Cannes de MIPIM Award voor Best Urban Regeneration Project won. En dat terwijl de oplevering pas gepland staat in 2023.

Vertrouwen 

Werfleider Peter Van den Abeele is medeverantwoordelijk voor de aansturing van een deel van de bouwvakkers op de site en moet er onder meer voor zorgen dat altijd het juiste materieel voorhanden is. Daarvoor vertrouwt hij op Boels. Van den Abeele: “Van hoogwerkers tot verreikers en van bouwliften tot snijbrandinstallaties, voor alles wat we nodig hebben schakel ik met mijn vaste contactpersoon bij Boels. Hij adviseert over de machines die het meest geschikt zijn en heeft ons gekoppeld aan het dichtstbijzijnde Boels-filiaal dat het benodigde materieel kan leveren. Bij een intensieve samenwerking is flexibiliteit nodig van beide kanten en dat werkt met Boels uitstekend. Boels is voor mij de perfecte partner.”

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief