Meer boels
Inloggen Registreren

Tijdelijke Brexit-parkeerlocaties

Boels bij Brexit parkeerplaatsen rondom ferryterminals

In opdracht van Van Mourik heeft Boels Rental vier tijdelijke Brexit parkeerlocaties ingericht in de buurt van de ferryterminals in het Rotterdamse havengebied. 

Één aanspreekpunt
Raymond Lenting, Commercieel Teamleider Bouwplaatsinrichting bij Boels Rental: “Van Mourik heeft ons benaderd om vier parkeerlocaties in te richten. Zij zochten een partij die hen volledig kon ontzorgen. Van advies tot levering tot installatie”. In Boels vond Van Mourik de juiste partner. “Via ons specialisme Bouwplaatsinrichting kreeg Van Mourik één aanspreekpunt. Dat ben ik. Achter de schermen werkten echter verschillende divisies samen aan deze opdracht. Zoals Boels Site Accommodation, Boels Site Security en het depot Rotterdam-Noord.” Na een aantal weken voorbereidingstijd werd op 14 en 15 december 2020 de materialen geleverd en geïnstalleerd. “Alles achter elkaar, als een treintje. Zodra de units geplaatst waren, kwamen monteurs om stroom en water aan te sluiten. En zo gingen we de locaties af. Door een strakke planning behaalden we maximale efficiëntie”, aldus Raymond.  

Units, stroom en bewakingscamera’s
Op twee locaties in Vlaardingen, een in Hoek van Holland en een in Maasdijk plaatste Boels units, aggregaten, toiletunits en Boels Site Security bewakingscamera’s. “De units worden gebruikt door stewards, beveiligers en schoonmakers als werkruimte en om benodigdheden op te slaan. De parkeerlocaties worden namelijk 24/7 bewaakt. De bewakingscamera’s van Boels Site Security ondersteunen daarbij. Ook verzorgen we de stroomvoorziening en faciliteren we watertanks van Tankgigant voor schoonmaak en het sanitair. Er staan ‘slimme’ watertanks met een sensor die automatisch opdracht geeft voor een nieuwe levering, zodat Van Mourik ook daar geen omkijken naar heeft”, vertelt Raymond verder.
 Om het vrachtverkeer in goede banen te leiden, zette Boels Traffic Service tekstkarren langs de voornaamste aanrijdroutes.

Parkeerplaatsen om filevorming te beperken
Vanaf 1 januari geldt de Brexit. Er gelden dan douaneformaliteiten voor import en export het Verenigd Koninkrijk. Chauffeurs die hun ladingpapieren niet in orde hebben, worden doorverwezen naar de tijdelijke parkeerplaatsen waar vrachtwagens 24 uur gestald mogen worden om de douanepapieren in orde te maken. De Rijksoverheid hoopt zo oponthoud bij de terminal te beperken. Hoelang de parkeerplaatsen nodig zijn, is onbekend. 

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief