Meer boels
Inloggen Registreren

100% duurzaam, 100% elektrische huuroplossing

Boels levert zero-emission machines aan Belgische scale-up

Het Belgische Aerocircular , dat vliegtuigen demonteert voor recycling en up-cycling, werkt met zero-emission machines van Boels. Daarbij kiest het bedrijf voor een compleet duurzame, zero-emission huuroplossing.

Alle, maar dan ook echt alle onderdelen van een vliegtuig worden door Aerocircular gerecycled of slim hergebruikt. Zo transformeert Aerocircular cockpits tot vliegsimulatoren en krijgen materialen uit de vliegtuigromp een bestemming in de secundaire grondstofketen.

100% elektrisch verhuurmateriaal

Aerocircular streeft naar 100% circulariteit en duurzame end-of-life oplossingen. Vandaar dat alleen elektrische machines worden ingezet bij de ontmanteling van vliegtuigen. Elektrische machines stoten immers geen CO2 en stikstof uit en dragen zo bij aan een schoner milieu. Het brede assortiment aan elektrische machines en het feit dat al het benodigde huurmateriaal op één plek kan worden gehuurd, is dé reden voor de samenwerking.

Lorenzo De Block, Area Accountmanager bij Boels: “Het komt nog niet vaak voor dat we de vraag voor een volledig duurzame huuroplossing krijgen. Een kans die we met beide handen aangrijpen, want onze elektrische verhuurvloot is groot. Iets wat nog weinig bedrijven weten.”

Wat levert Boels aan Aerocircular?

Boels levert een groot deel van het elektrisch verhuurassortiment. Van elektrische hoogwerkers, heftrucks en hijsmateriaal tot compressors en schokbestendige lampen. Meerdere divisies binnen Boels zijn bij het project betrokken. De coördinatie vindt plaats vanuit het Boels depot in Oostende.

Zero-emission: schoon, duurzaam én weinig onderhoud

“Elektrische machines hebben weinig onderhoud nodig. Dit betekent minder onderhoudstops die het werk tijdelijk stilleggen. Mocht een machine toch stuk gaan, dan kunnen we snel schakelen om de machine te vervangen. Ook dat hoort bij de ijzersterke service van Boels”, geeft Lorenzo De Block aan.

Weten welke zero-emission machines voor jouw bedrijf interessant zijn? Neem contact op met je Boels accountmanager of bel met onze One Stop Shop service OneCall via  0900 - 333 31 11.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief