Meer boels
Inloggen Registreren

15 hoogwerkers, ongekend veel

Boels stuwt bouw van ’s werelds modernste papierfabriek naar grote hoogte

In het Duitse Sandersdorf-Brehna wordt gebouwd aan de modernste papierfabriek ter wereld. Boels is nauw betrokken bij iedere fase van het project. Om de bedrijfshallen met een hoogte van 35 meter en een lengte van 450 meter te kunnen bouwen, leverde de grootverhuurder in de eerste bouwfase een groot assortiment aan hoogwerkers.

Alleen al voor de bouw van de bedrijfshallen zette Boels 15 hoogwerkers in. Dat aantal is redelijk uniek en geeft de omvang van het project goed weer.

In dit project leverde Boels aan hoogwerkers:

  • 5 telescoophoogwerkers, werkhoogte 43 meter
  • 3 telescoophoogwerkers, werkhoogte 40 meter
  • 5 telescoophoogwerkers, werkhoogte 28 meter
  • 1 spiderhoogwerker, werkhoogte 23 meter
  • 1 schaarhoogwerker, werkhoogte 18 meter

Ook in alle bouwfasen die volgen is Boels adviseur en levert de grootverhuurder materieel van topkwaliteit en de hoogste veiligheidsstandaards. Martin Jirasek, accountmanager Boels Berlijn: “Voordat een project van deze omvang kan starten, gaat er heel wat voorbereiding aan vooraf. In die voorbereiding speelt Boels een belangrijke rol. Boels denkt mee met de klant en draagt oplossingen aan. De klant vertrouwt daarbij op onze expertise en wij maken onze rol als adviseur meer dan waar. Daar komt bij dat wij tijdens de bouw bijna dagelijks op de bouwplaats komen. Zo kunnen we snel inspelen op wensen en veranderingen. Dat is waar Boels in uitblinkt: de klant heeft een vraag en Boels heeft de beste oplossing.”

Bij de bouw van de nieuwe papierfabriek wordt ook een nieuwe ‘Green Hightech’ energiecentrale gerealiseerd. Opdrachtgever Progroup AG investeert daarbij in milieubewuste technologieën. Zo levert de energiecentrale stoom en elektriciteit en is volledig onafhankelijk van fossiele brandstoffen.

Enkele kengetallen van het project:

Investeringssom: € 465 miljoen

Product: Containerboard

Jaarproductie: 750.000 ton Containerboard

Dagproductie: Tot 2.760 ton Containerboard

Werksnelheid: 1.600 meter per minuut

Ingebruikname: Najaar 2020

Afmetingen bouwgrond: 450.000 m2

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief