Meer boels
Inloggen Registreren

Nachtwerk op hoog niveau

Boels verlicht werkzaamheden in Westerschelde tunnel

In de nacht van dinsdag 30 mei op woensdag 31 mei 2017 werd de Westerscheldetunnel (Nederland) volledig afgesloten voor het verkeer in het kader van jaarlijks onderhoud en renovatiewerkzaamheden. Tijd was een belangrijke factor: Westerscheldetunnel Maintenance had slechts zes uur om de klus te klaren. Pittig? Ja, maar niet onhaalbaar. Met behulp van het materieel en de logistieke planning van Boels Rental werd het gewenste resultaat binnen de deadline bereikt.

Totaalleverancier 

Westerscheldetunnel Maintenance v.o.f., bestaande uit CroonWolter&Dros, BAM en Mobilis, verricht maandelijks werkzaamheden aan de Westerscheldetunnel, de belangrijkste schakel tussen Zeeland, West-Brabant en Vlaanderen. Omdat er al goede ervaringen waren met huren bij Boels, werd begin 2017 weer contact opgenomen. Ditmaal met het verzoek materieel te leveren voor de jaarlijkse onderhoudsstop in de tunnel. Gedurende één nacht worden dan beide tunnelbuizen afgesloten en is er geen enkel verkeer mogelijk. Kortom, de perfecte omstandigheden om (camera)systemen stil te leggen, software-updates te doen en alle matrixborden te vervangen. 

Proefdraaien 

Elke vorm van stilstand zou funest zijn voor het het zes uur durende project. Om dat te voorkomen, en waar mogelijk tijdswinst te behalen, is er twee maanden voor de start van het project proefgedraaid met onze hoogwerkers op locatie. De machines zijn op een dieplader geplaatst, de tunnel ingereden en daar gelost. Deze werkwijze was het meest efficiënt; de tunnel is namelijk zes kilometer lang, het zou daarom te veel tijd kosten om alle machines heen en weer rijden. De proef kende een geslaagde afloop; de hoogwerkers werkten overal uitstekend, óók op de stukken waar sprake was van een hellingspercentage van 4.5%. 

Veiligheid

Zowel voor ons als voor onze klant heeft veiligheid altijd de hoogste prioriteit. Zo zijn toolbox-meetings (maatwerkmeetings over specifieke onderwerpen door Boels Training, red.) georganiseerd over de werking en bediening van onze hoogwerkers en over de beste loslocaties in de tunnel. Veilig werken betekent echter ook dat je uitstekend kunt zien wat je doet. Omdat goed zicht vooral op de meest donkere plekken in de tunnel nogal een uitdaging kan zijn, hebben we ook accu led-lampen geleverd. Dankzij hun compacte omvang konden deze energiezuinige producten heel eenvoudig in de hoogwerkerbakken worden geplaatst. 

Voorbereid 

Het project had hetzelfde resultaat als de succesvolle test van twee maanden eerder. Op de middag vóór de start van het project werden we gebeld door de klant: een van zijn leveranciers kon de helft van zijn beloofde hoogwerkers alsnog niet leveren. Om voorbereid te zijn op dergelijke scenario’s, waren er extra hoogwerkers op een dieplader klaargezet. Ook stond, op wens van de klant, een Boels-monteur de hele nacht stand-by om eventuele storingen direct te verhelpen. Dat was echter niet nodig. Het project is zonder problemen of vertraging verlopen. 

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief