Meer boels
Inloggen Registreren

Mobiele boilers zorgen voor duurzame warmte op de werkvloer

Boiler-opstelling beste oplossing om Corendon Village Hotel te verwarmen

Bij knooppunt Badhoevedorp tegenover Schiphol wordt het voormalige kantoor van Sony volledig gestript en getransformeerd tot het moderne 4-sterren Corendon Village Hotel. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het hoofdgebouw Plaza. Hoofduitvoerder Ton Wensink vroeg Boels Climate Control om mee te denken over de verwarming van het gebouw tijdens de afbouwwerkzaamheden: “Boels heeft het professioneel aangepakt. De boiler-opstelling die ze hebben geadviseerd, was in deze situatie gewoon de beste oplossing.”

Met 680 kamers en appartementen, restaurants en bars, een zwembad en conferentiezalen verdeeld over drie vleugels wordt het Corendon Village Hotel het grootste hotel van de Benelux. Voor dit project was Boels hoofdleverancier van materieel op alle fronten. Wensink: “Van hekken tot steigers tot rijdend materieel.”

Boilers en air handlers

De boilers waren noodzakelijk om warmte binnen te krijgen tijdens de afbouwwerkzaamheden in de winter van 2017: het storten van nieuwe vloeren, het zetten van wanden en plafonds en divers schilderwerk. Wensink vertelt: “Maar ook voor de mensen zelf natuurlijk. Samen met Boels hebben we uitgedokterd welke oplossing hiervoor het meest geschikt was. In het begin hebben we het nog over stroomaggregaten gehad. Maar dan hadden we zulke immense aggregaten nodig, die konden we hier helemaal niet kwijt. Dieselgestookte kachels wilden we ook niet, want dat geeft zoveel stank en overlast.” Na meerdere locatiebezoeken is uiteindelijk gekozen voor een opstelling van twee mobiele boilers van 150 kW en 300 kW en zestien air handlers om tot de gewenste temperatuur van 15°C te komen.

Egale warmtespreiding

Het genereren van warmte met behulp van boilers is nog tamelijk onbekend. Accountmanager Edwin van Ingen van Boels Climate Control licht de gekozen oplossing toe: “Het grote voordeel van deze opstelling is dat je lange afstanden kunt overbruggen zonder veel warmteverlies. Daarbij beschikt elke air handler over een eigen thermostaat, waardoor we een egale warmtespreiding kunnen realiseren. De huurprijs van een boiler-opstelling is iets hoger dan een conventionele opstelling met indirect oliegestookte heaters. Maar door in dit project voor boilers te kiezen, hebben we wel een brandstofbesparing van ten minste 40% gerealiseerd. Het heeft zich dus wel terugverdiend.”

Hard nodig voor voortgang

Wensink is erg tevreden over de gekozen warmtevoorziening: “Boels heeft ons uiterst correct geadviseerd. Dit was de beste oplossing om het gebouw te verwarmen en om de minste kabels binnen te krijgen. Ook het plaatsen van de boilers en de air handlers is goed gegaan. Boels had dat van te voren goed uitgezocht, dus zij wisten precies wat ze moesten doen. Via de installatie van dit gebouw hebben we uiteindelijk ook een van de bijgebouwen verwarmd. En laatst is de vloerverwarming van Plaza nog bijgestookt op een aparte boiler. Al met al is Boels voor ons een goede partner geweest in dit project. We hebben ze hard nodig gehad voor de voortgang van de bouw.” 

Meer weten over deze manier van verwarmen? Neem dan contact op met Boels Climate Control.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief