Meer boels
Inloggen Registreren

Hoogstaande architectuur en blind vertrouwen

Bouw van Multimodaal station Bergen, België

Het nieuwe station in het Belgische Bergen is een echte eyecatcher en niet alleen vanwege de omvang. Het ontwerp van de bekende architect Santiago Calatrava - in opdracht van een consortium bestaande uit de SNCB, Infrabel, OTW en de gemeente Bergen - spreekt tot de verbeelding van velen zowel binnen als buiten Europa. Hoe mooi is het vervolgens dat Boels Rental de hoofdleverancier van deze historische bouw is.

Hoogstaande architectuur
De afmetingen en cijfers die met de constructie gepaard gaan zijn dan ook zeer indrukwekkend te noemen. De constructie an sich bestaat uit een stalenbrug van 4000 ton. Deze brug die alle sporen met elkaar verbindt is 150 meter lang, 15 meter breed en 16 meter hoog. Maar liefst 12 liften en 14 roltrappen brengen de reizigers naar de perrons voor de gereedstaande treinen. De buitenbekleding is gemaakt van panelen en beglazing. De brug wordt uiteindelijk bekroond met een mobiele lichtkoepel. Qua architectuur, een plaatje van de buitencategorie.

Totale verhuurpartner
Boels Rental is sinds 2020 bij het project betrokken. De Portugese opdrachtgever Martifer die samen met ingenieursbureau Eurogare verantwoordelijk is voor de bouw heeft een volledige huurbehoefte neergelegd voor zowel de tijdelijke huisvesting als voor alle machines op de werkvloer. Boels Rental levert voor dit project 12 kantoorunits, 2 sanitaire units, 3 opslagcontainers, 26 knik- en schaarhoogwerkers, 6 verreikers, stroomaggregaten, verlichting, compressoren en nog veel meer kleiner materieel. De resterende doorlooptijd van deze opdracht wordt geschat op 3 jaar.

Blind vertrouwen
Rond juni 2020, in volle coronaperiode, heeft Martifer ons gecontacteerd. Dit gebeurde nog voordat het Portugese bedrijf ook maar één stap op Belgische bodem had gezet, zo vertelt areamanager Gunther Hostens. “Dit toont nogmaals de reputatie van ons bedrijf in geheel Europa aan. Waar een Portugese klant blindelings zijn weg vindt naar ons bedrijf.” De allereerste benodigdheden voor de klant waren units. De site-manager van Martifer onderstreept nogmaals het vertrouwen in Boels Rental.  "Voor een boegbeeldproject als het station van Mons betekent werken met Boels dat wij beschikken over een uitmuntende service die altijd beschikbaar is om aan alle behoeften van het project te voldoen".

Uitdaging
Gelet op de timing van deze aanvraag, midden in de 1coronagolf, was het een uitdaging om alles snel bijelkaar te krijgen. “Dankzij de hulp van onze afdeling unitverhuur in Rumst en Sittard hebben wij alsnog snel het materiaal ter plaatse gekregen. Hiermee waren wij onze concurrent reeds een stap voor”, vertelt Hostens met veel enthousiasme. De snelheid en het succes waarmee de eerste units werden geplaatst en het snel kunnen ‘ontzorgen’ van Martifer vormden het startsein om uit te groeien tot de hoofdleverancier van het project.

Team Boels
Het team van het filiaal in Mons is het eerste aanspreekpunt voor de werf van aannemer Martifer. De filialen in de gehele regio en de Hub in Charleroi dragen zorgen voor de aanlevering van de meeste machines en apparatuur. Daarnaast heeft ook de afdeling Unitverhuur een grote verantwoordelijkheid in het succes van deze werf.

Welke specialismen van Boels zijn actief binnen dit project?

  • Units: Kantoor, sanitaire en opslagunits.
  • Sanitation: wekelijkse reiniging van de werftoiletten op site.   


Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief