Meer boels
Inloggen Registreren

Trots om hier aan bij te mogen dragen!

Duurzaam Graz is klaar voor een groene toekomst

In een tijd waarin we de gevolgen van klimaatverandering steeds vaker aan den lijve ondervinden, zijn duurzame initiatieven meer dan ooit van belang. Helios is hiervan een goed voorbeeld. Dit Oostenrijkse project – uniek voor Europa – combineert warmte afkomstig van zonne-energie en stortgas met een grote opslag. Een omvangrijke klus, waarvoor onder andere een grootschalige installatie voor thermische zonne-energie met 2.000 m2 aan zonnepanelen gebouwd wordt. De gewonnen energie gaat rechtstreeks naar het stadsverwarmingsnet van Graz.

Stap in de toekomst

Met dit grootschalige duurzaamheidsproject zet Oostenrijk een belangrijke stap in de richting van ecologische duurzaamheid en toekomstgerichte warmtevoorziening. De kracht van Helios schuilt in de grootschaligheid van de opslagcapaciteit. Het project wordt in verschillende fasen uitgevoerd, onder supervisie van opdrachtgever Arcon-Sunmark A/S. 

Diepgravend werk

De leidingen tussen de zonnepanelen en de warmteopslag lopen onder de grond. Om die te bereiken, is grondverzetmaterieel van Boels gebruikt: graafmachines en dumpers. Voor de belading en het plaatsen van de zonnemodules waren een verreiker en elektrische heftrucks nodig. Daarnaast levert Boels bouwhekken, steigers en werkplatforms voor de installatiewerkzaamheden. Voor de klant was de nabijheid van een Boelsfiliaal een mooie bijkomstigheid. Zo had hij de benodigde materialen snel in huis en was ondersteuning binnen handbereik.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief