Meer boels
Inloggen Registreren

Openlucht muziekfestival Nature One in Kastellaun

Extreme temperaturen geen spelbreker tijdens opbouw dankzij expertise

Nature One, Europa’s grootste openlucht muziekfestival op het gebied van elektronische dansmuziek in het Duitse Kastellaun, mag ieder jaar rekenen op tienduizenden enthousiaste bezoekers. Afgelopen editie werden zij getrakteerd op een indrukwekkende laser- en lichtshow, 350 acts op 23 podia en een muur van geluid. Overnachten kon op de enorme camping nabij het festivalterrein.

Uniek aan Nature One is zonder twijfel de festivallocatie. Een voormalige Amerikaanse raketbasis, waar tot midden vorige eeuw atoomraketten werden opgeslagen. Het festival vond letterlijk in en rondom een vijftal bunkers plaats. Daarbij ademt de locatie nog steeds de sfeer van lang vervlogen tijden. Dat op zich is al heel bijzonder.

Uitzonderlijk in 2018, waren de extreme weersomstandigheden, met temperaturen die continue rond de 36 graden schommelden. De hitte stelde het uithoudingsvermogen van met name de bouwers behoorlijk op de proef. Toch bleek het warme weer geen spelbreker. ‘Integendeel’, vertelt Yves Cerfontaine, key accountmanager bij Boels Events. ‘Het inrichten van het festivalterrein verliep heel voorspoedig. In voorgaande jaren kon de regen nog wel eens voor vertraging zorgen.’

Voor het muziekfestival heeft Boels Events alles naar de klant toe gebundeld en geleverd. Dat waren in het geval van Nature One meer dan 110 lichtmasten, vijftig stroomgeneratoren, site carriers, quads, verreikers, heftrucks en hoogwerkers. Boels Site Accomodation leverde 33 kassa- en 27 kantoorunits. Het monteren deed de klant zelf, het koppelen van de verschillende units, dat werd aan de ervaren chauffeurs van Boels overgelaten.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief