Meer boels
Inloggen Registreren

‘Sluizen klaar voor de komende twintig jaar’

Groot onderhoud aan sluiscomplex

Aan het Twentekanaal dat van Eefde - bij Zutphen - via Hengelo naar Enschede loopt, wordt momenteel hard gewerkt aan de versterking van bruggen en het onderhoud van sluizen en gemalen.

“De sluis- en gemaalcomplexen waren toe aan groot onderhoud. Als het werk achter de rug is  kunnen ze er de komende twintig jaar weer tegen”, vertelt projectmanager Sake Hemstra van Mourik Infra, het bedrijf dat met Rijkswaterstaat de werkzaamheden uitvoert. “Dat betekent minder stremmingen en een vlotte en veilige doorvaart en dat is goed is voor de lokale economie.” De werkzaamheden duren naar alle waarschijnlijkheid tot eind 2018.

Stiller
In Hengelo werden de oude Stork dieselmotoren uit 1935 die al die tijd de pompen aandreven, vervangen door stillere, schonere elektromotoren. Ook de witte hijstorens met rode pannen daken kregen een grondige schoonmaakbeurt, plus een nieuwe verflaag. 

Stroom
Om de locatie waar de werkzaamheden plaatsvonden van stroom te voorzien, leverde Boels Rental onder meer aggregaten, dieseltanks en verdeelkasten met bijbehorende kabels, maar ook mobiele units en schaftwagens, toiletunits en lichtmastaggregaten. De steigers en trappentorens van Boels werden gebruikt om medewerkers in en uit de (leeggelopen) sluis te krijgen. 

Voor het afzetten van de project-locatie werden bouwhekken van Boels geplaatst. Het uitvoeren van renovatiewerkzaamheden aan de sluis was mogelijk dankzij door het verhuurbedrijf geleverde verreikers, schaar-, knik- en telescoophoogwerkers. Gespecialiseerde duikerteams hebben met behulp van door Boels compressoren aan de moeilijk bereikbare locaties voor en achter de sluis gewerkt.  

Trots
“Als vierkoppig team van Boels Hengelo zijn we vanzelfsprekend trots op het feit dat we dit project gezamenlijk hebben opgepakt, uitgevoerd en in goede banen hebben geleid. We zijn er in geslaagd Boels ook in deze regio op de kaart te zetten”, laat Benno Doldersum depotmanager Hengelo weten.“De planning was heel strak, zowel voor de klant, maar ook  voor ons. Vertrouwen was de basis voor succes. Doen wat je zegt en zeggen wat je doet, daar draait het om. We hebben alles voor de klant van tevoren schriftelijk vastgelegd en dat werd als zeer prettig ervaren.” 

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief