Meer boels
Inloggen Registreren

Een imposante operatie

Inschuiven en aansluiten Noorderbrug in Maastricht

In augustus 2017 werd in Maastricht (Nederland) de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug aangesloten op de bestaande brug. De uitvoerder van dit project, Strukton Civiel Projecten B.V., heeft met behulp van Boels Rental materieel ervoor gezorgd dat de imposante operatie binnen twee weken werd afgerond.

Nooit eerder vertoond! 

Het project is onderdeel van een grootschalig infrastructuurproject in Maastricht, dat in november 2016 is gestart en nog loopt tot eind 2018. De Noorderbrug werd voor twee weken afgesloten voor al het verkeer, zodat een start kon worden gemaakt met de geplande activiteiten. Eerst werd een deel van de Noorderbrug gesloopt, waarna het nieuwe brugdeel op ingenieuze wijze kon worden ingeschoven en aangesloten op de bestaande brug. In de praktijk kwam het erop neer dat het brugdeel (180 meter lang, 2 x 2 rijstroken breed) compleet met funderingen, pijlers en al werd ingeschoven, en dat allemaal op 8 meter boven de grond. Het was een operatie zoals die nooit eerder was vertoond in Nederland en die dan ook werd uitgevoerd onder grote belangstelling van de pers. 

Opnieuw doorslaggevend 

Strukton Civiel Projecten B.V is al jarenlang een trouwe klant van ons bedrijf. “We hebben al meerdere opdrachten gerealiseerd met de projectmanager van Strukton, die altijd zeer tevreden is over onze samenwerking”, vertelt Boels-accountmanager Frits Dirks enthousiast. “Onze bewezen flexibiliteit, service en advisering zijn opnieuw doorslaggevend geweest bij Struktons keuze voor Boels Rental. Daarnaast hebben we een brede verhuurvloot, waarmee we tal van disciplines beheersen.” 

Onze uitgebreide filialenstructuur was eveneens van grote meerwaarde. Waar een project ook is, we zitten altijd dichtbij. Hierdoor kunnen we snel leveren en de transportkosten van de klant beperkt houden. Neem ons filiaal in Maastricht, dat vlakbij de Noorderbrug is gelegen. “Als de uitvoerder een spoedvraag voor ons had, zoals het leveren van extra materieel, dan konden we hem daarin zeer snel voorzien”, aldus Frits Dirks, die trots spreekt van een prestigeproject. “Het nieuwe Noorderbrugtracé, waar de aansluiting van de Noorderbrug een onderdeel van is, gaat zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer in Maastricht. Fantastisch dat wij hier als Boels aan mogen meewerken!”

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief