Meer boels
Inloggen Registreren

Complete inrichting van bouwplaats

Klus van formaat vraagt om perfecte afstemming

Het is letterlijk en figuurlijk een klus van formaat. De renovatie van het 12 verdiepingen tellende Koopmans gebouw in Tilburg. Het karakteristieke bouwwerk, al jaren de entree van de Tilburg University, gaat aan de binnenkant volledig op de schop.

Het Koopmans gebouw, een ontwerp van architect Jos Bedaux, vormt samen met twee andere gebouwen één geheel. Bij de renovatie is de moderne typologie van het gebouw leidend; een schijfvormige hoogbouw op zuilen en pijlers, die tot op de grond reiken en met een doorgang - een zogenaamde corridor ontsluiting - op de verdiepingen.

Na de oplevering in juli 2019 is Tilburg een modern en flexibel kantoorconcept rijker. Ook worden in het gebouw verschillende laboratoria ondergebracht en krijgt het een onderwijsfunctie. De houdbaarheidsdatum: op zijn minst dertig jaar.

“Ons werd gevraagd om tijdens de renovatiewerkzaamheden de inrichting van de complete bouwplaats te faciliteren”, vertelt Jan van Bruggen projectmanager bij Boels Bouwplaatsinrichting (BPI) in Nijkerk.
Voor het project leverde Boels onder meer tijdelijke huisvesting, bouwliften, steigerwerk, glasrobots, urinoirs, de complete elektro installatie, tourniquets, camerabewaking en materieel vanuit de machinedivisie. Verder zorgde Boels voor een tussentijdse watervoorziening.
“Bij een grote verbouwing of renovatie wordt in de regel de complete waterinstallatie verwijderd. Omdat tijdens de werkzaamheden uiteraard water nodig is, onder meer voor de bouw en het ketenpark, heeft Boels een tijdelijke installatie aangelegd.”

Afstemming
Een opdracht als deze vraagt uiteraard om een perfecte afstemming tussen verschillende disciplines binnen Boels, in dit geval Site Accommodation, Machineverhuur, IQ-Pass (toegangsbeheer) en Prof Guard (camerabewaking).  

Jan van Bruggen: “Wij zijn als gezegd de spreekwoordelijke spin in het web. Bij calamiteiten of verandering in de planning, moeten we meteen schakelen. Nu kunnen we bij Boels op elk gewenst moment uit de enorme huurvloot plukken. Bovendien leveren we niet alleen alle spullen, we plaatsen en sluiten ook alles aan. Daarbij komt dat de klant al het benodigde materieel via één vestiging kan bestellen. Het zijn allemaal puzzelstukjes, die perfect op hun plaats moeten vallen.”

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief