Meer boels
Inloggen Registreren

Boilers Boels Rental ingezet voor procesmatig drogen vloer

Nieuwbouw appartementencomplex in Valkenswaard (NL)

Voor de nieuwbouw van een modern appartementencomplex in het Brabantse Valkenswaard waren onder meer boilers nodig voor het snel en effectief drogen van de beton- en dekvloeren. Het volledige complex bestaat in totaal uit achtendertig appartementen. In zes ervan zijn de vloeren reeds gedroogd, met behulp van drie mobiele boilers van 22 kW. De uitvoerder van het project, Bots Bouwgroep, wist dan ook op welke gespecialiseerde partij hij kon vertrouwen: zijn betrouwbare partner Boels Rental.

De oorspronkelijke aanvraag van de klant betrof een zestal mobiele boilers voor hetzelfde aantal appartementen. Bij Boels denken we echter graag mee met onze klanten, om hen een zo goed en zo eerlijk mogelijk advies te kunnen geven. Na een bezoek op locatie waren we ervan overtuigd dat de droogwerkzaamheden makkelijk uitgevoerd konden worden met de helft van het gewenste aantal. Net zo effectief, maar financieel stukken voordeliger. We hebben de klant dan ook geadviseerd om drie mobiele boilers van 22 kW in zetten voor de zes appartementen; één exemplaar voor twee appartementen. Deze oplossing bleek een schot in de roos: de vloeren in alle zes de appartementen werden met succes gedroogd. Was het dan een kwestie van boilers neerzetten en drogen maar? Nee, zo gemakkelijk gaat dat niet. In dekvloeren waarin vloerverwarming is opgenomen, zoals bij dit project, kan namelijk scheurvorming ontstaan door thermische lengteveranderingen. Om dat risico zoveel mogelijk te beperken, is het noodzakelijk de vloerverwarming langzaam en met regelmaat op temperatuur te brengen.

Procesmatige aanpak

De geleverde oplossing, die door de installateur van Boels werd aangesloten op de vloerverwarming, was dan ook voorzien van een ‘opstartprotocol vloerverwarming’. Hierdoor werd het heel eenvoudig om de vloer te drogen. De procesmatige aanpak vereist echter wel enige finesse. “Je start gelijkmatig op om scheuren van de vloer te voorkomen”, legt accountmanager Bram Steenland uit. “Door dit opstartprotocol kunnen we op een veilige manier de deadline van de klant halen.” Overigens passen we boilers veel toe in deze situaties in de winterperiode. Je kunt dan namelijk efficiënt werken: de vloer drogen en de bouw zelf aangenaam houden. 

Alles naar wens

Kenmerkend voor Boels Rental is het totaalpakket. We inventariseren de wensen van de klant en denken mee om zo efficiënt en voordelig mogelijk het doel te bereiken. Bovendien installeren onze monteurs de machines om de klant te ontzorgen en houden we na de levering contact met de klant om er zeker van te zijn dat alles naar wens verloopt. Oplossingen aanbieden gaat namelijk verder dan alleen leveren. Dat proces zal voor dit project nog continueren. Na de eerste zes appartementen zullen structureel de overige verdiepingen van het complex op dezelfde manier worden aangepakt. To be continued, dus.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief