Meer boels
Inloggen Registreren

Minder CO2 uitstoot, minder kosten, hogere efficiëntie

Onsite rental bij afbouw Mall of the Netherlands

In Leidschendam wordt hard gewerkt aan het grootste overdekte winkelcentrum van de Benelux: Westfield Mall of the Netherlands. Een uitzonderlijk retailbestemming met 280 winkels en horecazaken. Reinier Lourens is de accountmanager van Boels voor dit grootschalige project. Hij legt uit waarom er gekozen is voor Boels Onsite: een tijdelijk depot op locatie.

 “Elke winkel en restaurant in de Mall of the Netherlands is verantwoordelijk voor de afbouw van zijn filiaal. Wat maakt dat er heel veel (internationale) aannemers en installatiebedrijven aan het werk zijn op één bouwlocatie. De eigenaar van het winkelcentrum, Unibail- Rodamco-Westfield, wil de Mall zo duurzaam mogelijk bouwen. Als iedere aannemer apart zijn huurbestelling zou plaatsen bij Boels, zou dat voor veel transport en handling zorgen. Dat is totaal niet duurzaam. Met een Onsite depot van Boels worden onnodige transportbewegingen beperkt. En dus minder CO2 uitgestoten.”

Meer voordeel

Een Onsite depot heeft nog meer voordelen. Machines en gereedschappen worden efficiënter ingezet, wat de continuïteit van de werkzaamheden nog beter garandeert. Dat scheelt ook in kosten en administratieve handelingen. En aannemers kunnen direct huren en dus direct aan de slag.  

Wat is er allemaal te huur bij een onsite depot?

“Hoogwerkers, personenliften, bouwliften, steigers, heftrucks. Maar ook klein gereedschap. Alles wat een aannemer of installatiebedrijf niet zelf heeft en tijdelijk nodig heeft. De afgelopen weken was er bijvoorbeeld veel vraag naar kachels”, zegt Patrick Leemans, area accountmanager bij Boels. Patrick biedt ondersteuning aan de uitvoerende kant van het project. Vraagstukken en uitdagingen in het operationele proces lost hij samen met de vaak internationale afbouwbedrijven op. Patrick vertelt verder: “Onze collega Awinash is fulltime aanwezig op de Onsite locatie voor vragen, bestellingen en advies. Hij verzamelt alle bestellingen en laat deze gecombineerd naar locatie komen vanuit ons depot in Rijswijk. Hij is ook technisch opgeleid zodat hij storingen meteen kan verhelpen.”

Zo min mogelijk uitstoot

De Mall of the Netherlands wordt met zo min mogelijk uitstoot gebouwd, dus ook het verhuurmateriaal moet aan die eis voldoen. Bij het Onsite depot zijn voornamelijk elektrisch of accu-machines en gereedschappen te huur. “Ons assortiment elektrisch of accu is groot. Van heel veel machines hebben we een zero emission variant. En dus kunnen de aannemers en installatiebedrijven zo aan die voorwaarde voldoen”, vertelt Patrick.

De Westfield Mall of the Netherlands opent in het voorjaar. Het is dan het grootste overdekte winkelcentrum van de Benelux. Er worden 12 tot 14 miljoen bezoekers per jaar verwacht.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief