Meer boels
Inloggen Registreren

Bijzondere klus in hartje Amsterdam voor specialisten van Boels Rental

Spiders in de kerk van Rembrandt en van Gogh

Je neemt een 400 jaar oude kerk met veel historie als locatie. Je bedenkt in de kerk een prachtig muzikaal project over het leven van Vincent van Gogh. Je moet alleen nog even veertig beamers ophangen op 14 meter hoogte. Hoe dan? Met deze vraag klopte cultureel ondernemer Marcel Vos aan bij ons filiaal in Amsterdam. De rest is letterlijk en figuurlijk geschiedenis. Lees meer en bekijk de video over deze bijzondere klus voor de collega’s in Amsterdam en Velddriel.

Toen ondernemer Marcel Vos bij het Boels-filiaal in Amsterdam aanklopte voor een project in de Noorderkerk, werd al snel duidelijk dat dit geen standaard opdracht zou gaan worden. De historische locatie, in combinatie met de ligging en de beperkingen in het pand zelf maakten dit een meer dan uitdagende levering.

Werken op grote hoogte met een bepaald toelaatbaar draaggewicht vraagt voor een specialistische hoogwerker. Dan kom je al snel op de spider uit. Deze ranke hoogwerker is licht en flexibel inzetbaar. Het juiste apparaat voor de klus, daar waren we het snel over eens. Maar toen Marcel Vos opmerkte dat hij ze ín de kerk geplaatst wilde hebben, werd snel een afspraak op locatie gemaakt.

Hartje Amsterdam
 De Noorderkerk ligt in hartje Amsterdam. Dat vraagt een specifieke logistieke oplossing waarvoor onze Hub in de hoofdstad het passende antwoord heeft. De toegang tot de kerk wordt gevormd door een paar treden, een deur die minder dan 2 meter breed is en een grote pilaar waar omheen gemanoeuvreerd moet worden. “Hier komt het specialisme van ons topteam uit Velddriel om de hoek kijken. Zij plaatsten de vier spiders met precisie en zonder ook maar een krasje aan de kerk toe te brengen. Een absoluut huzarenstukje in machinebeheersing”, zo legt Jeffrey Bosch, Director Boels Rental, met enthousiasme uit. 

Toen Marcel Vos de vier spiders uiteindelijk binnen tussen de kerkbanken en voor het imposante orgel zag staan kon hij nog maar één conclusie trekken. “Voor mij was het heel belangrijk dat ik zonder schade de machines kon verplaatsen. Boels zette hierin een stapje extra door soms dagelijks de machines voor ons te verplaatsen, daar stond ik echt van versteld. Deze service heeft absoluut bijgedragen aan het snel en veilig opbouwen van de techniek en het succes van het project.”


Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief