Meer boels
Inloggen Registreren

Totaalpakket voor het plaatsen van 15.574 zonnepanelen

Sunprojects zet totaalpakket Boels Rental in voor bouw grootschalig zonnepark

Bij het ontwikkelen van een zonnepark komt heel wat kijken. Sunprojects ontwikkelt de innovatieve parken door heel Nederland van plan tot uitvoering.  Voor een nieuw project dat in het eerste kwartaal van 2021 in Eerbeek wordt opgeleverd, ging Sunprojects wederom de samenwerking met Boels Rental aan om de bouw te kunnen realiseren. Deze samenwerking kenmerkt zich vooral door het single point of contact door Boels Rental vanuit filiaal Haarlem. De omvangrijke samenwerking wordt vanuit één contactpersoon gecoördineerd, om snel te kunnen schakelen en de communicatie voor de klant helder en transparant te houden. 

Over de samenwerking
Het project in Eerbeek levert na ingebruikname 6MW aan zonne-energie op. Daarmee kunnen maar liefst 1.750 huishoudens worden voorzien van stroom. Boels Rental is tijdens dit project ingeschakeld om de meest uiteenlopende machines te leveren, van verreikers tot hoogwerkers en van bermmaaiers tot heftrucks. 

Voor Sunprojects is de service die zij gewend zijn van Boels Rental van grote waarde, Anna Lambrechts (Head of Inside Sales and Purchasing bij Sunprojects): “Vooral bij onze grote projecten is de logistiek van producten en machines van doorslaggevend belang. Zowel het uitgebreide aanbod van, als het goede contact met Boels Rental is daarom zo belangrijk. Wanneer machines stukgaan, gerepareerd of vervangen moeten worden, is de service van Boels Rental goed én snel. Ook wanneer tijdens de bouw blijkt dat er toch ander of aanvullend materiaal nodig is. Het assortiment van Boels Rental is dusdanig groot dat we altijd over het geschikte materiaal kunnen beschikken, zelfs als er machines met rupsbanden nodig zijn. De logistiek moet kloppen en het is belangrijk om hierin goed ondersteund te worden.”  

Over het project
Solar Green Point en Brummen Energie hebben het zonnepark ontwikkeld en in exploitatie genomen. Het project is gebouwd op een voormalige vuilstortplaats, de ideale plek voor een grootschalig zonnepark. Om het uitgestrekte gebied geschikt te maken voor het plaatsen van zonnepanelen, waren er grondige aanpassingen nodig. De machines en het materiaal van Boels Rental zijn ingezet om dit voor elkaar te krijgen. Het gehele werkgebied is afgezet met bouwhekken. Graafmachines hebben de grond geschikt gemaakt voor de bouw. Rijplaten, aggregaten, bouwketens en toiletunits zijn geplaatst om het gebied toegankelijk te maken voor de werkmensen. Met diverse verreikers, hoogwerkers, heftrucks, en ladderliften zijn 15.574 zonnepanelen vervolgens op de plek gemonteerd.


Over het proces 

Boels Rental is ingeschakeld voor dit project nadat de concrete inhuurbehoefte aan machines en materieel in kaart was gebracht. Doordat Sunprojects en Boels Rental al vele jaren samenwerken, is de accountmanager samen met Depot Haarlem (operationeel aanspreekpunt) van Boels Rental inmiddels goed op de hoogte van de werkwijze. Marco van Wonderen, accountmanager bij Boels Rental: “De projecten van Sunprojects zijn vaak grote logistieke uitdagingen en worden uitgevoerd door het hele land, van Groningen tot Heerlen. Onze filialen liggen ook verspreid over het land, waardoor we altijd volgens afspraak kunnen leveren. Ook zijn we er inmiddels van op de hoogte dat sommige machines en materialen grotere haast hebben en dat andere machines tegelijk geleverd moeten worden. Door het maken van heldere afspraken zijn wij in staat om goed te plannen en altijd op tijd te leveren.”
Voor een grote logistieke uitdaging zoals de bouw van dit grootschalige zonnepark is het voor Sunprojects extra belangrijk om korte en heldere communicatielijnen met Boels Rental te hebben en te kunnen vertrouwen op een gedegen samenwerking. Anna Lambrechts voegt hier aan toe: “Het werken met één contactpersoon vanuit Boels is ontzettend prettig en efficiënt. De accountmanager is op de hoogte van het gehele traject en eventuele aanvullende vragen. Hierdoor kan er snel geschakeld worden. Boels werkt en levert volgens afspraak én met grote snelheid. Wij zijn ontzettend tevreden over de samenwerking met Boels, ze maken écht hun beloftes waar.”

Welke specialismen van Boels zijn actief tijdens dit project?

  • Machineverhuur voor diverse soorten graafmachines, hoogwerkers en heftrucks
  • Bouwplaatsinrichting voor bouwhekken, rijplaten en aggregaten 
  • Site Accommodation voor toiletvoorzieningen


Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief