Meer boels
Inloggen Registreren

IJzersterke service & duurzame bouw

Totaalpakket Boels ingezet bij renovatie Stadskantoor Tilburg

In het centrum van Tilburg wordt momenteel het Stadskantoor gerenoveerd. Dit kantoor heeft een koninklijk tintje, want het vormt straks één geheel met het naastgelegen Paleis-Raadhuis dat rond 1848 werd gebouwd voor niemand minder dan koning Willem II. Boels is totaalleverancier van al het verhuurmateriaal voor deze duurzame renovatie.

Wat levert Boels aan dit project?

Boels is vrij vanaf het begin betrokken bij de bouw van het nieuwe Stadskantoor. Patrick Haurissa, Accountmanager bij Boels: “Het is een groot project waar veel specialismen binnen Boels aan leveren. Bouwhekken, diverse grote en kleine hoogwerkers, personenliften, heftrucks, sanitair. Boels Power & HVAC zorgde er van de winter voor dat de bouwlocatie verwarmd werd. Daarvoor konden we gebruik maken van de bestaande leidingen om het pand in z’n totaliteit te verwarmen.”

Depotmanager Martijn van Wanrooy coördineert alle huurmaterialen. “Ik heb goed contact met BAM en alle onderaannemers. Bijzonder aan deze samenwerking is dat de onderaannemers meeliften op prijsafspraken die we met hoofdaannemer BAM hebben gemaakt. 80% van de onderaannemers maakt daar gebruik van. Wij kunnen daardoor gericht en goed advies geven over welke machines ze het beste kunnen gebruiken. En we kunnen al het materiaal tegelijk leveren, wat de transportkosten en CO2-uitstoot ten goede komt“, aldus Martijn van Wanrooy.

Duurzame bouw

Het pand wordt volgens BREEAM richtlijnen duurzaam gerenoveerd met onder andere zonnepanelen op het dak en LED verlichting in het hele gebouw. Ook tijdens de bouw ligt de nadruk op duurzaamheid. De aan- en afvoer van materialen worden gecombineerd om de CO2-uitstoot tijdens transport te verminderen. Al het verhuurmaterieel levert Boels ook vanuit lokale depots.

Duurzaam werken en duurzame verhuuroplossingen zijn voor Boels ook belangrijke pijlers. Het zero-emission assortiment is groot en wordt continu uitgebreid met slimme innovaties. Martijn van Wanrooy: “We denken daar ook graag over mee met de klant. Zo benodigde BAM voor dit project een elektrische heftruck met een cabine die niet hoger mocht zijn dan 1.80 meter. Zo’n heftruck hadden we niet in onze vloot, dus zijn we met een leverancier gaan praten om een dergelijke machine te ontwikkelen. Dat is gelukt! BAM was erg blij met deze verhuuroplossing die eerst nog helemaal niet bestond. Een voorbeeld van de ijzersterke service van Boels.”

Mix van oud en nieuw

Het Stadskantoor wordt een mix van oud en nieuw. Het monumentale ontwerp uit 1972 blijft behouden. Net als het bijzondere Paleis-Raadhuis dat een gewilde trouwlocatie is. In het Stadskantoor komen onder andere een raadszaal, vergaderruimtes en kantoren voor ambtenaren en het college.

Welke specialismen van Boels zijn actief tijdens het project?

  • Machineverhuur voor diverse soorten hoogwerkers en heftrucks
  • Bouwplaatsinrichting voor bouwhekken en personenliften
  • Boels Power & HVAC voor heaters
  • Site Accommodation voor toiletvoorzieningen

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief