Meer boels
Inloggen Registreren

De LocHal geeft de stad een stukje geschiedenis terug

Transformatie voormalige locomotiefhal

Het wordt als één van de meest prestigieuze projecten van Tilburg beschouwd, de transformatie van de voormalige locomotiefhal achter het centraal station. “Het geeft de stad als het ware een stukje geschiedenis terug”, vertelt Boels area-accountmanager Nick Welten enthousiast. “Net dat maakte deze opdracht zo speciaal. Dat was overigens ook de samenwerking met hoofdaannemer BINX Smartility, een echt partnership.”

Een pareltje dat na jaren leegstand behoorlijk aan glans had verloren, schittert als nooit tevoren. De plek waar vroeger driftig aan treinstellen werd gesleuteld, is tegenwoordig een sfeervolle ruimte waar alles en iedereen samenkomt. Een gebouw als stuwende motor voor vernieuwingen: de LocHal in Tilburg. De stadsbibliotheek en diverse provinciale instellingen op het gebied van kunst, cultuur, kennisontwikkeling en ondernemerschap zijn de nieuwe huurders. Bezoekers kunnen er leren en studeren, ondernemen en onderzoeken, ontmoeten en vergaderen, creëren en innoveren, maar ook exposeren en presenteren.

Gestript 

De rigoureuze verbouwing, naar het ontwerp van een team van CIVIC Architects, Braaksma & Roos Architecten, Arup en Inside Outside, ging mei 2017 van start, de oplevering vond eind 2018 plaats. Het iconische gebouw werd volledig gestript en met behoud van de glas- en staalconstructie compleet verbouwd. Het ruimtelijk ontwerp, vormgegeven door een traplandschap en sfeervolle ateliers, sluit perfect aan bij het idee van een open en productieve werkplaats, behalve kennis halen gaat het bij de LocHal om kennis maken en co-creatie.

Om de verbouwingswerkzaamheden in goede banen te leiden, leverde Boels onder meer (spider)hoogwerkers, verdeelkasten, verreikers en steigers.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief