Meer boels
Inloggen Registreren

Meer dan 200.000 bezoekers voor NATO Dagen

Zeven kilometer aan hekwerk

Afgelopen jaar werd uitgebreid stilgestaan bij de oprichting van de republiek Tsjechoslowakije, in 2018 precies 100 jaar geleden. Eén van de festiviteiten waren de NATO Dagen in Ostrava in september. Ostrava is met ruim 296.000 inwoners de op twee na grootste stad van Tsjechië.

Jagello 2000, de Nationale Associatie ter Promotie van de Euro Atlantische Samenwerking en Internationale Veiligheid was belast met de organisatie van het evenement. De NATO Dagen geven een goed overzicht van alle middelen waarmee Tsjechië en haar bondgenoten en partners onze veiligheid en beveiliging waarborgen. De gratis toegankelijke weekendshow trok zo’n 220.000 bezoekers. Onderdeel van het programma was een internationale parade van militaire -, politie - en reddingseenheden.

Boels Rental was leading partner voor het complete operationele proces. Jakub Matejov, manager Operations bij Boels Tsjechië vertelt dat de samenwerking tussen Jagello en de grootverhuurder een langdurig karakter heeft. “Er ligt in ieder geval een contract voor de komende drie jaar, waarin gegarandeerd een dozijn grote evenementen op de rol staat.

Boels leverde zeven kilometer aan hekwerk, een aantal voorheftrucks en ruim honderd toiletunits. “We hebben de site van het evenement samen met de organisatie opgebouwd en dat is hier nogal ongebruikelijk. Meestal leveren we alleen de materialen en neemt de klant de rest voor zijn rekening.”

Boels was dit keer niet alleen de leverancier van hekwerken en toiletunits, maar hielp ook bij het (ver)plaatsen ervan. “Omdat de hekwerken meerdere keren per dag van locatie veranderden, was dat geen eenvoudige klus. Ook waren we continue bij de voorbereiding betrokken, vandaar dat de processen op locatie uiterst soepel verliepen. Onze medewerkers vonden het bovendien een hele eer om aan het project mee te mogen werken. Aan vrijwilligers voor deze job dan ook geen gebrek.”

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief